03
07
2014
Veggie burger z plastrami mango i pikantnym sosem #yummy
fot. thefirstmess.com
Składniki burgerów:
pół szklanki prosa
pół szklanki ryżu basmati
pół szklanki wymieszanych orzechów i nasion słonecznika
obrany ząbek czosnku
3/4 szklanki posiekanej czerwonej cebulki
pół szklanki startej marchewki
3/4 szklanki pokrojonego drobno tempeh (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością)
łyżeczka sosu sojowego
2 łyżki mąki razowej
2 łyżki skrobi kukurydzianej
2 łyżki drożdży w proszku
suszone zioła wedle uznania
sól i pieprz
2 łyżki wody
Dodatki do bułeczek:
Olej z pestek winogron
Liście ulubionej sałaty
Sos Sriracha
Dojrzałe mango w plasterkach
Krążki czerwonej cebuli
Ulubione kiełki