05
04
2015
Domowy chlebek śniadaniowy z konfiturami #home #made
fot. topwithcinnamon.com
W międzyczasie wlej do dużego garnka 2 litry wody i doprowadź do wrzenia. Wmieszaj do niej proszek do pieczenia, drugą porcję soli oraz syrop albo cukier. Nagrzej piekarnik do 200 stopni C. Włóż po kolei po jednym kawałku ciasta do gotującej się wody i trzymaj w niej minutę. Następnie odwróć w wodzie i gotuj przez kolejną minutę.
Po dwóch minutach gotowania, wyjmuj bochenki i wkładaj kolejne. Kiedy wszystkie będą już obgotowane, ułóż je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmaruj po wierzchu białkiem jajka i posyp makiem albo sezamem. Piecz przez 30-40 minut, aż ciasto stanie się złociste. Jedz z masłem i konfiturami home made.
Upiecz także:
Włoską pizzę z pomidorami i mozarellą