08
07
2015
Bananowe kanapki lodowe na ciasteczkach migdałowych
fot. whatscookinggoodlooking.com
Teraz zacznij szykować lody bananowe. Owoce wyjmij z lodówki i odwiń z folii aluminiowej, w której się chłodziły. Odsącz orzechy nerkowca. Zblenduj na gładko nerkowce, wodę i mleko kokosowe. Dodaj wanilię, banany, sól, syrop klonowy i sok cytrynowy. Raz jeszcze zmiksuj wszystkie składniki. Spróbuj powstałej masy, by ocenić, czy nie wymaga dodatku odrobiny soli albo cukru.
Przelej masę do szklanego naczynia i włóż do zamrażarki na kilka godzin, aż kremowa mikstura przeobrazi się w pyszne, letnie lody. Teraz pozostało Ci tylko połączyć z nimi schłodzone ciasteczka oraz udekorować wszystko kakaową posypką!
Skosztuj także innych letnich pyszności:
Jogurtowe lody home made z miodem i malinami