29
11
2013
Jak być na diecie, gdy tak bardzo KOCHASZ jedzenie?
fot. VOGUE Gioiello
Małe talerze
Na pewno gdzieś kiedyś słyszałaś, że rozmiar ma znaczenie. W przypadku talerza: im mniejszy, tym lepiej. Gdy danie zajmuje większość jego powierzchni, porcja wydaje się okazalsza, a do twojego ośrodka sytości dociera sygnał, że zaraz otrzyma solidną dawkę przysmaków.
- W ten sposób zaspokoisz apetyt mniejszą ilością kalorii niż gdybyś jadła z dużego talerza. - przekonuje dietetyczka gwiazd, Candice Kumai - Dodatkowo, kiedy jesteś na obiedzie w restauracji albo na imprezie u znajomych, zawsze bądź wierna zasadzie odżywiania Mirandy Kerr, 80/20.
Jak to działa? Niech 80% składników na talerzu stanowi zdrowa żywność, a pozostałe 20% pozostaw sobie na ulubione pyszności.
Więcej o dietetycznych trikach Mirandy Kerr i innych aniołków VS przeczytasz tutaj.