29
11
2013
Jak być na diecie, gdy tak bardzo KOCHASZ jedzenie?
fot. VOGUE Gioiello
Mniejsze porcje
Zrób listę przysmaków, które uwielbiasz, a następnie dokładnie zaplanuj, kiedy będziesz je jeść, kierując się zasadą mniejsze porcje & rzadziej.
Załóżmy, że średnio w jeden wieczór w tygodniu zdarza ci się nieposkromiony atak nocnego głodu i zjadasz wtedy wielki kubełek lodów czekoladowych, które szczerze uwielbiasz. W swoim nowym planie zakładasz szklankę lodów na siedem dni i określasz, kiedy dokładnie po nie sięgasz - może w piątkowy wieczór?
Podobnie postępujesz z innymu kalorycznymi słabościami: czerwonym winem, ciasteczkami i pizzą. Na takie pyszności można czekać nawet cały tydzień. A ponieważ wiesz, że w końcu będziesz mogła je spałaszować, nie pragniesz ich tak bardzo przez resztę czasu.