21
01
2015
Muffiny z jarmużu & pestek dyni z musztardowym dipem
whatscookinggoodlooking.com
Składniki:
1 duża cebula drobno pokrojona
1 i 1/4 szklanki nasion dyni
3/4 szklanki mąki gryczanej
1/2 szklanki mąki ryżowej
1/2 szklanki mąki z migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka sproszkowanej gorczycy
1/4 łyżeczki soli
1 i 1/2 szklanki pełnotłustego mleka kokosowego z puszki
1/4 szklanki oleju z pestek winogron lub inny olej roślinny (plus trochę więcej do smarowania + do smażenia cebuli)
2 łyżki musztardy Dijon (plus więcej do serwowania)
2 łyżki sosu Worcestershire
2 szklanki drobno posiekanego jarmużu bez łodyg
1/4 szklanki nasion słonecznika (lub więcej nasion dyni jeśli wolisz) do posypania na wierzchu