29
03
2015
Krem z pieczonej papryki z fetą i szczypiorkiem #yummy
fot. topwithcinnamon.com
Za chwilę na dobre wystartuje sezon na weekendowe spotkania w ogrodzie. Każde party w przydomowym plenerze wymaga specjalnej, pysznej oprawy. Podczas, gdy na grillu będzie dochodziło fantastyczne mięso i szparagi, uracz swoich gości kremem z pomidorów i pieczonej papryki. Jest lekko słodki, sycący i bardzo dekoracyjny!
Przygotuj:
Pół kg pomidorów
2 czerwone papryki
Drobno posiekana czerwona cebulka
Kilka plasterków bekonu pokrojonego w kostkę
2 łyżeczki oliwy z oliwek
Czarny pieprz i szczypta soli
2 łyżeczki octu balsamicznego
2 łyżeczki cukru trzcinowego
2 filiżanki bulionu warzywnego
Ser feta pokruszony
Posiekany drobno młody szczypiorek