19
08
2015
Pikantna zupa rybna z limonką, pomidorami i mlekiem kokosowym
fot. whatscookinggoodlooking.com
Szczypta pieprzu cayenne
Papryczka jalapeno
Puszka mleka kokosowego
Ryż albo kasza quinoa
Opcjonalnie kalafior zamiast ryby
Świeże zioła do dekoracji
Rybę podziel na kawałki i zamarynuj w soku z limonki. Odstaw do lodówki i przygotuj resztę składników. Jeśli planujesz dodać do zupy ryż albo kaszę, ugotuj je zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Dno garnka skrop oliwą - tyle, aby pokryć jego powierzchnię. Wrzuć pokrojonego pora, jalapeno oraz czosnek i smaż przez kilka minut. Teraz czas na wrzucenie pomidorków posypanych solą, a po kolejnych kilku minutach, także ryby w limonkowej marynacie oraz mleka kokosowego i odrobiny wody.