24
05
2014
Naturalne wody smakowe home made - melonowa, arbuzowa & inne
fot. blissfullydomestic.com
Wody smakowe, które możesz kupić w sklepie, pełne są barwników, konserwantów i cukru. Zdecydowanie lepszą opcją jest przygotowanie ich w domu, używając wyłącznie naturalnych składników i słodząc je syropem z agawy.
U nas cztery pyszne receptury i prosta instrukcja, dzięki której w kilka chwil wyczarujesz rustykalne koktajle dla siebie i przyjaciół.
Mięta + ogórek + limonka
Na dno słoiczka wrzuć pokrojony w plasterki ogórek, tyle samo plasterków limonki oraz potężną garść listków świeżej mięty. Dodaj odrobinę syropu z agawy, zalej wodą (może być delikatnie musująca) i wstaw do lodówki. Podawaj z lodem, pij bezpośrednio ze słoiczka przez kolorową słomkę.