09
06
2014
Letni tatar z awokado na #garden #party (lekki & szykowny)
thefirstmess.com
Lato zapowiada się wyjątkowo upalnie. Nie przegap swojej szansy na relaks w ogrodzie i zaproś przyjaciół do siebie. Kiedy żar leje się z nieba, rację bytu mają wyłącznie lekkie przystawki i orzeźwiające zupy ze świeżych warzyw i owców. U nas receptura na szykowne starterki - wegetariańskie tatary z awokado. Pyszne i wykwintne!
Baza: 3 średniej wielkości buraczki (umyte i obrane), sok z jednej limonki, oliwa z oliwek extra virgin, kumin
Tatar: dojrzałe awokado, mała czerwona cebulka, 2 łyżki kaparów, 3 gałązki posiekanej bazylii, 2 łyżki musztardy Dijon, 2 łyżeczki octu winnego, odrobina sosu sojowego, sól morska, pieprz
Dodatki: posiekana natka pietruszki, dodatkowa porcja czerwonej cebulko pokrojonej w drobną kosteczkę, crostini albo krakersy