09
06
2014
Letni tatar z awokado na #garden #party (lekki & szykowny)
thefirstmess.com
#1 Zacznij od upieczenia buraczków - tylko wtedy zdołasz je pokroić na cieniutkie plasterki. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C, na blasze połóż papiero do pieczenia, a każdego buraczka owiń folią aluminiową.
Piecz je przez 40 minut, a następnie odwiń z folii i wystudź. Kiedy osiągną temperaturę pokojową, obierz je, pokrój na plasterki, skrop sokiem z cytryny, oliwą i kuminem.
#2 W średniej wielkości miseczce wymieszaj składniki tatara, czyli czerwoną cebulkę, kapary, bazylią, musztardę Dijon, ocet winny, sos sojowy, sól, pieprz oraz oliwę. Awokado obierz, usuń pestkę, pokrój w kosteczkę i skrop sokiem z cytryny, który zapobiegnie ciemnieniu owoca.