04
06
2014
Jak zrobić idealną bezę? Mini torciki Pavlova z owocami leśnymi
honestlyyum.com
#3 Używaj cukru pudru zamiast zwykłego cukru w kryształkach, ponieważ szybciej się rozpuści w pianie.
#4 Nie zatrzymuj miksera podczas dodawania składników. Pianę trzeba ubijać non stop.
#5 W trakcie pieczenia nie otwieraj piekarnika. Po zakończeniu pieczenia bezy studź w jego wnętrzu przez lekko uchylone drzwiczki.
Zacznij od ubicia białek jajek w przystosowanym mikserze. Zacznij od niskich obrotów, a kiedy przeistoczą się w lekką pianę, dodaj ocet i sól. Zwiększ prędkość obrotów do średniego poziomu i zacznij powoli dodawać cukier puder. Wsypuj małe porcje, dając mu czas na całkowite rozpuszczenie się w pianie.
Kiedy cały cukier zostanie dodany, ubijaj białka jeszcze przez 3-4 minuty. Dodaj przesianą mąkę kukurydzianą i ubijaj masę przez dodatkową minutę na najwyższych obrotach.