16
12
2013
Batoniki musli home made na II śniadanko / lekkie & stylowe
heneedsfood.com
Oto perfekcyjna przekąska na drugie śniadanie w biegu! Mieszanka wszystkiego, co dobre dla zdrowia i urody, podana w najpysznieszy możliwy sposób - jako małe, zgrabne batoniki.
Receptura bazuje na komosie ryżowej w płatkach, która wywiera wspaniały wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego, ale bez dodatków wydaje się nieco mdła w smaku. Najlepiej robić z niej tosty (tak radzi Calagary Avansino, nasza żywieniowa guru z VOGUE UK) lub apetyczne batoniki musli.
Można je po prostu chrupać, siedząc przy komputerze, lub pokruszyć na drobne kawałki i wymieszać np. z jogurtem naturalnym. Niezależnie od tego, jaką metodę konsumpcji wybierzesz, będziesz zachwycona utrzymującym się dłużej niż po zwykłym śniadaniu uczuciem sytości.