25
04
2014
Imprezowe popsicles ze świeżego mango i... tequili - HELLO SPRING!
fot. honestlyyum.com
Organizujesz prywatkę albo bifor? Uracz swoich gości drinkami w oryginalnej formie! Koktajle z mango na patyku to podkręcona procentami wersja tradycyjnych, owocowych popsicles. W tej wersji uderzają do głowy dzięki porcji tequili, a przy okazji sycą solidną porcją soczystego miąższu. Mniam!
Przygotuj: 3 szklanki posiekanego mango (powinno być dojrzałe i miękkie), 3 kieliszki soku z limonki, 3 kieliszki syropu z agawy, 3 kieliszki wody, 4 kieliszki tequili, szczypta soli, chilli lub pieprz Cayenne
fot. honestlyyum.com
Pokrój mango (najłatwiej w ten sposób) i wrzuć do blendera. Dodaj do niego sok z limonki, syrop z agawy oraz wodę, sól (szczyptę!) oraz tequilę.
Miksuj tak długo, aż powstanie gładki mus. Przecier wlej do foremki do lodów. Po godzinie mrożenia włóż do każdego loda patyczek i ponownie schowaj do zamrażarki.
Po wyjęciu z lodówki umieść na moment foremkę w ciepłej wodzie - dzięki temu łatwiej wyjmiesz lody.
Tuż przed podaniem warto zanurzyć kawałek każdego loda w sproszkowanym chilli albo pieprzu Cayenne - będzie wyglądał mega dekoracyjnie i smakował jeszcze bardziej wyrafinowanie. Get the party started!
Wypróbuj także inne przepisy na przyjęcia:
Koktajl z earl grey, ginu i płatków róży