10
08
2018
Arbuzowo-bazyliowe smoothie na kremowym mleku kokosowym
fot. whatscookinggoodlooking.com
Czas na ostatnie w tym roku, letnie przygody z arbuzem! Jeśli jeszcze nie robiłaś z niego sałatki albo schłodzonej zupy, spróbuj przygotować ten wyborny koktajl, który orzeźwia między innymi za sprawą dodatków - bazylii i soku z limonki.
SKŁADNIKI KREMU KOKOSOWEGO
1 puszka mleka kokosowego light
3 łyżki masła migdałowego
2 łyżki naturalnego miodu
szczypta soli
fot. whatscookinggoodlooking.com
SKŁADNIKI SOKU Z ARBUZA
4 szklanki kawałków arbuza bez pestek
1 łyżka soku z limonki
1/3 szklanki wody źródlanej
4 listki bazylii oraz kilka dodatkowych do dekoracji
Składniki kremu kokosowego zmiksuj na gładko i przelej do osobnego naczynia. Blender umyj i rozpocznij przygotowanie soku z arbuza. W tym celu połącz kawałki owoca z sokiem z limonki, wodą i bazylią. Do arbuzowego musu zacznij dodawać powoli krem kokosowy, cały czas próbując, czy smak i konsystencją ci odpowiadają.
fot. whatscookinggoodlooking.com
Swodobnie możesz zwiększać zawartość soku z limonki oraz bazylii. W opcji na wieczór możesz dodać odrobinę ciemnego rumu, tequili albo wódki. Podawaj swoje koktajle efektownie udekorowane listkami bazylii.
Spróbuj także innych koktajli:
Lawendowy milkshake z porcją lodów