06
09
2013
Zupa modelek: Krem z selera + serek brie #yummy
Głodówki z całą pewnością nie zagwarantują Ci świetnej sylwetki, ale już zrównoważona dieta i odrobina sportu - TAK!
Komponując swoje jesienne menu, nie zapomnij o pożywnych, ale lekkich (bo warzywnych) kremach. Wersja z selerem, ziemniakami i serkiem brie jest absolutnie wyborna!
Składniki: 1 łyżka masła, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 duży korzeń selera, 1 duży por, 3 ziemniaki, sól morska, 2 litry bulionu jarzynowego, 1 łyżka oliwy, odrobina sera brie (lub sera z niebieską pleśnią), 1 szklanka śmietanki kremowej 30%
W garnku rozpuść masło z oliwą, dodaj odbrany i pokrojny w kostkę korzeń selera, pokrojone ziemniaki i białą część pokrojonego w plasterki pora.
Duś przez 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Warzywa powinny delikatnie zmięknąć.
Po upływie wyznaczonego czasu do garnka wlej bulion, zwiększ ogień i zagotuj. Gotuj przez około 30 minut lub dłużej - warzywa muszą być całkowicie miękkie.
Na koniec zblenduj zupę, dodając do niej śmietankę oraz serek brie. Rozkoszuj się wysmienitym, wyrazistym smakiem i kremową konsystencją!
Po pożywnej zupce nawet modelki zasługują na deser!
Coś naprawdę light, co świetnie działa na skórę, czyli... lody z zielonej herbaty w japońskim stylu (wyborne & efektowne)
Wcale nie musisz się głodzić, by wyglądać szczupło! Klucz do sukcesu tkwi w diecie, która nie wywołuje ssania w żołądku, świetnie smakuje i... ODCHUDZA.
Koniecznie wypróbuj: Jeść więcej, ważyć mniej: 9 pyszności, którymi można się objadać do woli!