18
06
2013
Zupa arbuzowa - lekkie & eleganckie menu na upały (Yummy!)
Czas przygotowania lekkiej i orzeźwiającej zupy z arbuza to zaledwie 20 minut, ale jeśli spodziewasz się gości, pamiętaj, że danie musi odstać w lodówce przynajmniej 2 godziny przed podaniem - nie zostawiaj więc przygotowań na ostatnią chwilę!
Będziesz potrzebowała: 1 kg arbuza (miąższu), 2 limonki, kilka gałązek bazylii, pół szklanki słodkiego wina czerwonego oraz 50 ml syropu z cukru trzcinowego
Miąższ z arbuza pokrój w kostkę, oczyść z pestek, wymieszaj z winem, syropem i sokiem z jednej z limonek.
Wszystko przelej do wazy, dodaj posiekane listki świeżej bazylii, przykryj folią i wstaw do lodówki na dwie godziny.
Podawaj udekorowane plasterkami limonki oraz listkiem bazylii.