27
11
2014
Śniadaniowe tosty z granatem oraz migdałami - na słodko!
fot. topwithcinnamon.com
Rano, do cappuccino z leciutką jak mgiełka pianką, pasuje coś słodkiego. Czasami masz ochotę na omlet z miodem, czasami na pain perdu albo muffina z jagodami... A co powiesz na chrupiące tosty migdałowe z dodatkiem świeżych owoców? Posypane cukrem pudrem, staną się twoim ulubionym szybkim śniadaniem na każdy dzień tygodnia!
fot. topwithcinnamon.com
Przygotuj:
łyżka siemienia lnianego, łyżeczka mleczka migdałowego, łyżeczka masła kokosowego, kilka kropli ekstraktu migdałowego, dwie łyżeczki drobnego cukru trzcinowego, łyżka mąki, szczypta soli, wiórki kokosowe, dwie kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego, płatki migdałowe, świeże owoce, np. granat i truskawki
fot. topwithcinnamon.com
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. W małej miseczce wymieszaj zmielone nasiona lnu i mleczko migdałowe. Dodaj masło kokosowe i ekstrakt migdałowy, a następnie cukier, mąkę, sól i wiórki.
Rozłóż powstałą masę na przygotowane wcześniej kromki pieczywa. Posyp płatkami migdałów i jeszcze odrobiną cukru. Piecz przez 6 minut. Podawaj na ciepło z cukrem pudrem i owocami. Tosty smakują wybornie z dodatkiem truskawek!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie w dziale #COOK