05
04
2018
Owsianka na mleku migdałowym z jagodami, miodem & kokosem
fot. honestlyyum.com
Najzdrowszy początek dnia według modelek? Tuż po przebudzeniu szklanka gorącej wody z cytryną, a chwilę później sycąca owsianka na mleku migdałowym lub kokosowym.
Autorka bloga Honestly Yum zdradziła swój sprawdzony, ulubiony przepis na zdrowe, pyszne i bardzo fotogeniczne śniadanie z dodatkiem miodu, owoców i ulubionych orzechów.
SKŁADNIKI
Kubek płatków owsianych
Kubek mleka roślinnego
2 łyżki nasion chia
Łyżka miodu albo syropu klonowego
Jagody, wiórki kokosowe, migdały lub orzechy, pyłek pszczeli (pierzga)
Wieczorem wymieszaj w słoiczku płatki, mleko, nasiona chia oraz miód. Zamknij go i odstaw na całą noc, by płatki zmiękły i stały się przyjemnie delikatne i słodkie. Rano otwórz słoiczek, przemieszaj masę łyżeczką i udekoruj dodatkami.
Soczyste jagody, maliny albo kawałki truskawek będą smakować przepysznie z orzeszkami, migdałami, wiórkami kokosowymi albo pyłkiem pszczelim.
Więcej pomysłów na śniadanie znajdziesz tutaj >>>