15
08
2015
4 koktajle na sobotę na bazie mleka migdałowego #video
fot. The Coveteur
Redakcja amerykańskiego magazynu The Coveteur otrzymała do przetestowania zestaw kartoników mleka migdałowego Blue Diamond. Ich zadaniem było stworzyć na jego bazie pyszne, owocowe koktajle.
Zdania podjęli się Meagan Wilson, Renée Rodenkirchen, Noah Lehava oraz Alicia Cesaro, kreując świetne receptury o jeszcze lepszych nazwach: what the KALE? (z jarmużem), BLUE-ish (z jagodami), yes it’s YELLOW (z mango) oraz deep ROOTS (z buraczkami). Z eksperymentu powstał materiał video, a przepisy zamierzamy przetestować jeszcze dzisiaj!
what the KALE?
zielony koktajl z jarmużem i spiruliną
2 kubki jarmużu
Pół banana
Pół kubka jagód
Pół kubka mleka migdałowego
Łyżeczka nasion chia
Łyżeczka spiruliny
Identyczne smoothie piję codziennie tuż po wstaniu z łóżka. Czasami zamiast jarmużu używam szpinaku, okazjonalnie nasion chia zamiast spiruliny.
- Meagan Wilson
BLUE-ish
fioletowy koktajl z jagodami i malinami
Szklanka mleka migdałowego
Pół banana
Pół kubka mrożonych jagód
Pół kubka mrożonych malin
Łyżeczka proszku Ashwagandha
Łyżeczka spiruliny
Łyżeczka nasion chia
Łyżeczka oleju lnianego
Nie przepadam za jedzeniem śniadań, ale gęste smoothie piję bardzo chętnie. Ten przepis pełen jest antyoksydantów!
- Renée Rodenkirchen
yes it’s YELLOW
żółty koktajl z mango i bananem
Pół kubka mrożonego mango
1 mrożony banan
Łyżeczka pełnotłustego mleka kokosowego
Szczypta kurkumy
Odrobina imbiru
Łyżeczka nasion chia
Pół kubka mleka migdałowego
Smoothie to moja ulubiona przekąską, którą wypiję bardzo chętnie o każdej porze dnia. Wierzę w dobroczynne działanie imbiru oraz uwielbiam tropikalny smak kokosa.
- Noah Lehava
deep ROOTS
różowy koktajl z buraczkami i truskawkami
Pół kubka mrożonych truskawek
Pół kubka mrożonych malin
Obrana pomarańcza
Pół kubka mleka migdałowego
Obrana i pokrojona marchewka
Obrany i pokrojony burak
Nie będę kłamać - uwielbiam obfite śniadania, ale niestety nie zawsze mam na nie czas. Wtedy serwuję sobie smoothie, bardzo często z dodatkiem buraczków.
- Alicia Cesaro