17
09
2015
Starbucks Pumpkin Spice Latte ma już 12 lat & nowy kubek
Pumpkin Spice Latte 2015
Historia Pumpkin Spice Latte, kultowej kawy sezonowej ze Starbucks, zaczęła się w styczniu 2003 roku, kiedy to nowa receptura dołączyła do dotychczasowych zimowych hitów: Peppermint Mocha oraz Eggnog Latte. Początkowo nowość była dostępna tylko w kawiarniach w Vancouver oraz Waszyngtonie, ale wkrótce po pierwszych testach zakończonych niewyobrażalnym sukcesem sprzedażowym, także w innych lokalizacjach.
Napój szybko stał się hitem, szczególnie że wówczas dynia jako składnik była totalnie unikatowym konceptem.
PSL jest kombinacją delikatnego espresso, spienionego mleka, esencjonalnego syropu dyniowego (od tego roku po raz pierwszy w historii w pełni naturalnego) i mieszanki rozgrzewających przypraw korzennych. Na wierzchu udekorowana jest puszystą bitą śmietaną oraz pachnącą posypką z goździków, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej.
Nowa receptura kultowej Pumpkin Spice Latte ze Starbucks
Od tego roku z naturalnym syropem dyniowym!
Kultowa kawa dorobiła się oficjalnego konta na Twitterze @TheRealPSL które obserwuje 107 tysięcy fanów.
Starbucks zadbał o to, aby każdy szczegół oddawał atmosferę nadchodzącej pory roku, dlatego nawet kubki na wynos przybrały nowe oblicze. Teraz zdobią je wzory z motywami jesieni - żółto-czerwone liście klonu, sosnowe szyszki, dynie i orzechy.
Pumpkin Spice Latte 2015