20
09
2013
DIY: Czekoladowy balsam do ust & pomadka z miętą
fot. VOGUE Italia Beauty, march 2013
DIY: Czekoladowy balsam do ust
Składniki: 1 łyżka masła shea, 2 łyżki olejku ze słodkich migdałów, 1 łyżka wosku pszczelego, kilka płatków czekoladowych
Przygotowanie: Masło shea, olejek migdałowy i wosk pszczeli wlej do kubka i rozpuść w kuchence mikrofalowej. Wymieszaj składniki dokładnie, tak, by połączyły się ze sobą. Następnie dodaj czekoladę i mieszaj tak długo, aż i ona się rozpuści. Gotową miksturę przelej do małych słoiczków, odczekaj około 30 minut aż wystygnie i stężeje, zakręć słoiczki, opatrz własnoręcznie zrobionymi etykietkami. Jeden słoiczek wrzuć do torebki, resztę przechowuj w lodówce.