30
06
2021
Jak bez wysiłku wyeliminować z diety cukier i gluten?
Instagram @supermenu_by_anna_lewandowska
Jak wynika z raportu Rosnące znaczenie zdrowia
a nawyki żywieniowe Polaków. SuperMenu 2021,
ponad 50% Polaków stara się zdrowo odżywiać,
a 41% zaczęło wykluczać cukier ze swojej diety.
To bardzo pozytywny trend oraz mały krok w stronę zdrowego stylu życia, który od lat promuje Anna Lewandowska. Jej catering dietetyczny SuperMenu jako pierwszy w Polsce całkowicie wykluczył cukier, a także pszenicę oraz surowe mleko krowie ze wszystkich codziennych jadłospisów. A jak pokazują dane z z badania SuperMenu, osób zmagających się z różnymi alergiami i chorobami, które wymagają zastosowania określonych ograniczeń żywieniowych, jest coraz więcej. Aż 16% respondentów deklaruje, że wyklucza laktozę, 13% jest na diecie wegetariańskiej, a 10% eliminuje gluten.
Instagram @supermenu_by_anna_lewandowska
„ ”
W swoich działaniach skupiam się przede wszystkim na
3 filarach zdrowia – odżywianiu, aktywności fizycznej oraz
równowadze psychofizycznej. Z roku na rok obserwuję,
jak nasze nawyki sukcesywnie się zmieniają, rośnie
świadomość konsumentów, a wraz z nią zmienia się
też rynek usług i produktów. Pandemia tylko przyspieszyła
ten proces. Dziś coraz więcej Polaków dąży do poprawy
swojego stanu zdrowia w ujęciu holistycznym.
Zdrowie okazało się dla większości z nas wartością
nadrzędną, fundamentem, bez którego nie jesteśmy
w stanie nic trwałego zbudować.
– Anna Lewandowska
Instagram @supermenu_by_anna_lewandowska
Jak wskazuje 40% badanych, codzienne przygotowanie
zbilansowanych posiłków jest trudne i wymaga poświecenia
dużej ilości czasu. To z myślą o nich powstało SuperMenu.
Jednak jeszcze kilka lat temu cateringi dietetyczne kojarzone były wyłącznie z chęcią utraty wagi. Dziś jest to nie tylko sposób na kształtowanie wymarzonej sylwetki, ale przede wszystkim recepta na zachowanie szeroko rozumianego zdrowia. Dzięki diecie pudełkowej bez większego wysiłku i bez wychodzenia z domu można codziennie jeść zdrowe i smaczne posiłki przygotowane pod okiem ekspertów.