18
04
2017
Banana Joe, czyli stylowe chipsy z bananów z Tajlandii
Banana Joe, Purella Food
Historia chipsów Banana Joe narodziła się w Tajlandii. Wszystko zaczęło się w 2012 roku, kiedy bliscy znajomi, Nat i Joe postanowili podzielić się unikatowym smakiem tajskiego banana z resztą świata. Nadali mu formę unikatowych chipsów, a po 3 latach eksperymentów w domowej kuchni ruszyli na podbój Stanów Zjednoczonych i Europy.
Chipsy Banana Joe tajskie słodkie chilli - cienkie, chrupiące plasterki
banana o łagodnym, słodkim aromacie ze szczyptą chilli.
Chipsy Banana Joe sól morska - plasterki kremowego banana
pokryte warstwą soli morskiej wprost z Zatoki Tajlandzkiej.
Odmiana bananów Hom Thong, z których produkowane są chipsy, pochodzi z południowej Azji. Dziko rosnące owoce charakteryzują się niespotykanym wśród innych odmian aromatem, słodkością, kremową konsystencją i wyrazistym smakiem. Zrywane ręcznie, zanim jeszcze dojrzeją, zawierają zaledwie 3% cukru. Krojone w cienkie plasterki i smażone na bogatym w antyoksydanty i witaminę E oleju z otrębów ryżowych, tworzą kombinację idealną.
Wyłącznym dystrybutorem chipsów Banana Joe w Polsce
jest Purella Food. Produkt dostępny jest w sieci Rossmann.