01
12
2015
Romantyczna kolekcja Rose Cottage od Villeroy & Boch
Kolekcja Rose Cottage od Villeroy & Boch
Five o'clock to kultowa godzina miłośników popołudniowej herbaty. Zasmakuj w bogactwie aromatycznych liści dzięki porcelanowym kolekcjom Villeroy & Boch! Bo, jak pisał niegdyś George Orwell w eseju A nice cup of tea, by herbata nie straciła smaku, należy ją parzyć w imbryku - koniecznie z porcelany!
Herbata, porcelanowy imbryk oraz filiżanka to świetny i chyba jedyny słuszny pomysł na długie jesienno-zimowe wieczory, gdy pogoda nie skłania do wychodzenia z domu. Ale z kolekcjami Villeroy & Boch żaden wieczór nie będzie stracony! Rustykalne zestawy marki stworzą niezwykle przytulny klimat. Nasza ulubiona to ta z romantycznym dekorem w pastelowe róże.
Kolekcja Rose Cottage od Villeroy & Boch
Porcelanowy serwis z kolekcji Rose Cottage jest wprost stworzony dla wielbicieli angielskiego stylu! Spodoba się smakoszom delikatniejszych herbat oraz romantykom. Na białej porcelanie współgrają ze sobą trzy pastelowe odcienie różu, błękitu i limonki. Pełny wdzięku, czarujący różany wzór zdobi całą kolekcję - od czajniczka do herbaty po podstawki do świec.
W skład kolekcji Rose Cottage wchodzą również filiżanki, cukiernica, pojemnik na herbatę, dzbanek na mleko, etażerka i szpatułka do ciasta - ostatecznie popołudniowa herbatka najlepiej smakuje ze słodkościami! Przygotuj więc do niej różowe mini beziki, korzystając z naszego niezawodnego przepisu prosto z bloga Honestly Yum.
SKŁADNIKI
300 gramów cukru pudru
Białka z 5 jajek
Sok z cytryny
Kilka kropli czerwonego
barwnika spożywczego
Kolekcja Rose Cottage od Villeroy & Boch
Miskę w której zamierzasz ubijać białka, przetrzyj odrobiną soku z cytryny i wytrzyj do sucha ręcznikiem papierowym. Piana nigdy nie ubije się na konsystencję, na której nam zależy, jeśli na ściankach naczynia będzie choć odrobina tłuszczu.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C, a blachę wyłóż papierem do pieczenia. Zacznij ubijać białka na niskiej mocy urządzenia. Kiedy piana zacznie gęstnieć, zwiększ obroty. Kontroluj ubijanie, by białko nie stało się zbyt gęste. Zacznij dodawać cukier puder, cały czas miksując. Po dodaniu całej porcji, miksuj jeszcze chwilę, aby jego granulki dokładnie się rozpuściły.
Teraz czas na kilka kropli barwnika spożywczego, który nada bezom różowy kolor. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 100 stopni. Wytnij mały otwór w foliowej torebce i przez niego wyciskaj bezy na papier do pieczenia. Piecz przez 30-40 minut. Bezy będą gotowe w chwili, gdy bez problemu będziesz mogła zdejmować je z papieru do pieczenia. Możesz je przechowywać w szczelnej puszce na łakocie nawet do dwóch tygodni.
Kolekcja Rose Cottage od Villeroy & Boch