30
03
2016
Wyjątkowe desery w Café Dior by Pierre Hermé w Seulu
Café Dior by Pierre Hermé - Sarah
W krajach azjatyckich obchodzone 14 lutego walentynki to dzień, w którym kobiety obdarowują czekoladkami swoich ukochanych. Dokładnie miesiąc później – na White Day – panowie mogą się odwdzięczyć i przygotować słodki podarunek dla swoich partnerek. Z tej okazji mistrz cukiernictwa Pierre Hermé z Café Dior w Seulu przygotował dwa wyjątkowe desery: Sensation Chloé i Sarah.
Kompozycje w niezwykły sposób łączą kontrasty smaków, temperatur i faktur poszczególnych składników.
Café Dior by Pierre Hermé - Sensation Chloé
Sensation Chloé przypomina małe dzieło haute couture, przygotowane z ogromną dbałością o prezentację najlepszych, wyselekcjonowanych komponentów. Na deser składa się czekoladowa kula, w której wnętrzu skryły się świeże maliny, malinowy sorbet i migdałowe makaroniki w kształcie serduszek. Tuż przed podaniem, czekoladowa miseczka jest polewana gorącym kakaowym sosem, który topiąc podstawę, odkrywa niezwykłe serce Sensation Chloé.
Z kolei Sarah to crème brûlée o smaku marakui, elegancko zatopione w pucharku i przełożone galaretką kasztanową.
Całość okraszona jest prawdziwie azjatyckim smakiem – kilkoma łyżkami kremu z serka mascarpone z dodatkiem zielonej herbaty matcha oraz żelowanymi kostkami passiflory. Wykończeniem deseru są prażone płatki kasztanów, kulka lodów i cieniutkie herbatniki.
Café Dior by Pierre Hermé - Sarah
Desery Sensation Chloé i Sarah serwowane są wyłącznie
w Café Dior by Pierre Hermé w Seulu.