31
01
2020
Pierwsza restauracja i kawiarnia Louis Vuitton
Le Café V
Już 1 lutego Louis Vuitton zadebiutuje ze swoją pierwszą
w historii restauracją i kawiarnią.
Sugalabo V i Le Café V będą mieścić się w najnowszym
butiku marki otwartym w japońskiej Osace.
W menu obu miejsc sygnowanych przez francuski dom mody znajdą się dania słynnego szefa kuchni Yosuke Sugi, ucznia wyśmienitego francuskiego restauratora Joël'a Robuchon, który otrzymał rekordową liczbę 32 gwiazdek Michelin. Le Café V, usytuowana na czwartym, najwyższym piętrze sklepu, ma przez cały dzień oferować koktajlowy bar i uroczy taras na świeżym powietrzu.
Le Café V
Z kolei drzwi do Sugalabo V będą otwierać się w porze
kolacyjnej, gwarantując kulinarne doznania
w stylu private dining na najwyższym poziomie.
Koncept inspirowany jest filozofią tokijskiego lokalu Sugi, uznawanego obecnie za 47. najlepszą restaurację na świecie. Do oryginału nawiązują także szczegóły wnętrza, zdominowanego przez ciepłe drewniane elementy i eleganckie gadżety zaprojektowane przez Tokujin Yoshioka, twórcę Objets Nomades – inspirowanej podróżami kolekcji mebli i akcesoriów Louis Vuitton.
Le Café V
Wnętrza wyróżniają także morskie detale, nawiązujące
do architektury całego budynku sklepu.
Zaprojektowany przez Jun Aoki wieżowiec zwraca
uwagę fasadą przypominającą żagle.
Le Café V
Le Café V
Sugalabo V
Sugalabo V
Louis Vuitton w Osace