23
02
2015
Karlie Kloss oprowadza w VOGUE po top restauracjach w NYC
Taste of The Town, Karlie Kloss by Mikael Jansson, VOGUE US, March 2015
Sesja Taste of The Town z marcowego VOGUE US to nic innego jak kulinarno-modowa runda po najmodniejszych miejscach w mieście. W selekcji pięciu restauracji redakcji magazynu osobiście pomogła Karlie Kloss, udzielając personalnych rekomendacji. Top modelka słynie z miłości do pysznego jedzenia oraz talentu do pieczenia ciastek, z których zrobiła swój dodatkowy biznes.
Tym razem odwiedziła topowe punkty spotkań nowojorczyków zarówno na Manhattanie, jak u w super trendy Williamsburgu. Owoce morza, włoskie pyszności i kultowe słodkości stały się pretekstem do zaprezentowania inspirujących sylwetek ich twórców oraz pięciu fantastycznych kreacji z wiosennych kolekcji. Tym sposobem każda dziewczyna z Big Apple dostała wskazówkę nie tylko, gdzie się udać w piątkowy wieczór, ale także, co na siebie włożyć.
Blanca
Na tyłach kultowej Roberta's znajduje się specjalne pomieszczenie, w którym jednocześnie może zgromadzić się maksymalnie 12 osób. Od środy do soboty szef (otwartej) kuchni, Carlo Mirarchi, przygotowuje specjalne tasting menu - serię spektakularnie wyglądających porcji jego popisowych dań.
O umówionej porze goście odbierani są z Roberta's i stamtąd przechodzą do sekretnego miejsca, by wziąć udział w prawdziwym kulinarnym show. Zainteresowanie udziałem w eventach, mimo kosztu 195 $ plus podatek, jest tak duże, że konieczne są rezerwacje i to z dużym wyprzedzeniem.
Karlie ma na sobie: Sukienka z bawełny i jedwabiu oraz naszyjnik z kwiatową aplikacją MARNI
261 Moore St, Brooklyn, NY 11206
+1 347-799-2807
Taste of The Town, Karlie Kloss by Mikael Jansson, VOGUE US, March 2015
Milk Bar
Milk Bar, szerzej znany jako Momofuku Milk Bar, to już nowojorska sieć cukierni prowadzona przez Christinę Tosi - szefową kuchni, autorkę książek kulinarnych i... biznesową partnerkę Karlie Kloss w jej przedsięwzięciu Karlie's Cookies.
Wybierając się do Milk Bar, wcale nie trzeba szykować się na wielkie wydatki - pyszne koktajle mleczne i ciastka nie kosztują więcej niż 5 $, a smakują... jak milion! Tosi zwraca szczególną uwagę na estetykę swoich wypieków, bo jak twierdzi, to mają być rzeczy piękne, rozpieszczające podniebienie, sycące i... inspirujące!
Karlie ma na sobie: Jedwabny top w kolorze kości słoniowej BALENCIAGA, bransoletki CHANEL
adresy siedmiu lokalizacji dostępne tutaj
+1 347-577-9504
Taste of The Town, Karlie Kloss by Mikael Jansson, VOGUE US, March 2015
Carbone
Przekraczając prób Carbone, naprawdę można poczuć się jak na Sycylii. Założyciele restauracji i szefowie kuchni, Rich Torrisi i Mario Carbone, włosko-amerykańscy mistrzowie gotowania, specjalizują się w kuchni śródziemnomorskiej, którą zgrabnie łączą z amerykańską tradycją połowy XX wieku.
W menu jest więc pizza, masa wariacji na temat makaronu oraz najwspanialsze ryby i warzywne zupy. Do tego szeroki wybór najrozmaitszych win z Umbrii oraz Toskanii i, jakże by inaczej w Nowym Jorku, doskonałe koktajle - Manhattan, Old Fashioned i White Lady.
Karlie ma na sobie: Suknia z nadrukiem róż DOLCE & GABBANA, pojedynczy kolczyk LOUIS VUITTON
181 Thompson St, New York, NY 10012
+1 212-254-3000
Taste of The Town, Karlie Kloss by Mikael Jansson, VOGUE US, March 2015
Empellón al Pastor
Al Pastor to trzecie miejsce istniejące pod szyldem Empellón. Założyciel restauracji, Alex Stupak, specjalizuje się w kuchni meksykańskiej i wierzy, że najlepsze składniki gwarantują wyborny smak. Jego najnowsza obsesja? Kukurydza przygotowana na dziesiątki sposobów.
Każdy poranek w kuchni zaczyna się tam od tzw. nixtamalization, czyli specjalnego, zaawansowanego procesu obróbki ziaren. To dzięki temu tortilla w Al Pastor smakuje tak wyśmienicie, a tacos... zdają się być nie do podrobienia! Do obiadu lub kolacji, by jeszcze mocniej poczuć klimat Ameryki Łacińskiej, można zamówić najlepszą w Nowym Jorku margaritę albo jedno z tradycyjnych piw meksykańskich.
Karlie ma na sobie: Pomarańczowo-czarna sukienka ALEXANDER WANG, pierścionki SPINELLI KILCOLLIN oraz GEORG JENSEN, platformy PRADA
132 St. Marks Place, New York NY 10009
+1 646-833-7039
Taste of The Town, Karlie Kloss by Mikael Jansson, VOGUE US, March 2015
John Dory Oyster Bar
John Dory Oyster Bar jest drugim dzieckiem April Bloomfield, założycielki Spotted Pig. Pierwszy lokal powstał w 2004 roku, drugi z powodzeniem działa już piąty rok. Misja? Udowodnić, że warzywa i owoce morza mogą być tak samo pyszne i satysfakcjonujące jak kawałek soczystego mięsa.
Do JDOP mało kto jednak chodzi na wegetariańskie brunche - największym powodzeniem cieszy się imponująco zaopatrzony Raw Bar z ostrygami, krabami, krewetkami i masą innych smakołyków, do których podawane są specjalne przekąski z dyni, oliwek i orzeszków. W kwietniu ukaże się pierwsza książka kulinarna April zatytułowana A Girl and Her Greens. To może być perfekcyjny souvenir z Nowego Jorku dla każdej vege-dziewczyny!
Karlie ma na sobie: Żakardowa sukienka ALEXANDER MCQUEEN
1196 Broadway, New York, NY 10001
+1 212-792-9000