Logotyp serwisu miumag.pl

Tajemnice królewskiej kuchni według Darrena McGrady

Redakcja | Utworzono: 2017-04-17 | Zmodyfikowano: 2024-10-09

Księżna Diana

Darren McGrady, dawny szef królewskiej kuchni, przez 11 lat serwował dania dla brytyjskiej królowej Elżbiety II, księżnej Diany, a także księcia Karola, Williama i Harry’ego. Obecnie słynny kucharz świętuje wydanie swojej drugiej książki zatytułowanej The Royal Chef at Home: Easy Seasons Entertaining, w której zdradza sprawdzone przepisy na szykowne dania prosto z Pałacu Buckingham.

 

 

Przy okazji premiery publikacji Darren McGrady ujawnił

zwyczaje kulinarne mieszkańców królewskiej rezydencji.

 

 

I tak, Diana była zwolenniczką zdrowego odżywiania: stroniła od czerwonego mięsa, a najczęściej prosiła o dania z kurczaka i ryb albo wegetariańskie. Z kolei mali książęta, w tajemnicy przed swoją nianią, ale za przyzwoleniem mamy, byli dokarmiani ulubionymi daniami dorastających chłopców: pizzą i pieczonymi ziemniakami

 

The Royal Chef at Home: Easy Seasons Entertaining

 

Ciekawostkę stanowi także dieta samej królowej. 

 

 

Elżbieta II jest bardzo zdyscyplinowana, chwali oszczędność i wbrew pozorom nie jada przesadnie ekstrawaganckich dań. Spożywa cztery niewielkie posiłki dziennie, unika ziemniaków i produktów ze skrobią, równocześnie stawiając na dania pełne białka i świeżych warzyw. Od czasu do czasu pozwala sobie na czekoladę oraz ulubiony deser – czekoladowy biszkopt.

 

Natomiast książę Filip to prawdziwy smakosz lubujący się w wykwintnych połączeniach. Książę Karol z kolei ceni sobie produkty organiczne prosto z własnego ogródka.

WIDEO

viral

Pedicure na 2025 rok: Najmodniejsze kolory, które pokochają twoje stopy

trend alert