Logotyp serwisu miumag.pl

Szpinakowe tagliatelle ze świeżą szałwią, pieprzem & parmezanem

Redakcja | Utworzono: 2017-05-09 | Zmodyfikowano: 2024-10-09

fot. iamafoodblog.com

 

Potrafisz robić domową pastę? Fantastycznie! Jeśli jednak niekoniecznie znasz się na rzeczy, pobiegnij do pobliskiego marketu i znajdź najlepszy gotowy makaron szpinkowy, który w domowym zaciszu ulepszysz za sprawą prostego przepisu z iamafoodblog.com. Zielone tagliatelle z aromatycznym dodatkiem szałwii, masła i parmezanu to comfort food z prawdziwego zdarzenia.

 

 

Szczególnie dla wielbicielek włoskich receptur!

 

fot. iamafoodblog.com

 

SKŁADNIKI


(porcje dla dwóch osób)

 

 

tagliatelle szpinakowe (tyle, ile potrzebujesz)
2 łyżki dobrego masła
8 listków świeżej szałwii
2 łyżki (przynajmniej) startego parmezanu
łyżka soku z cytryny
świeżo zmielony pieprz

 

fot. iamafoodblog.com

 

Szminakowy makaron gotuj w osolonej wodzie. W tym samym czasie rozgrzej patelnię i roztop na niej masło. Wrzuć listki szałwii i po chwili zdejmij z kuchni. Wlej sok z cytryny. Ugotowany makaron odcedź, zostawiając na nim odrobinkę wody i przerzuć na patelnię. Postaw ją z powrotem na kuchni i delikatnie podgrzewaj, cały czas mieszając

 

fot. iamafoodblog.com

 

Na koniec dodaj parmezan oraz pieprz i… ciesz się aromatyczną,

łatwą w przygotowaniu pastą we włoskim stylu!

WIDEO

viral

Kosmetyczne FOMO na czerwiec 2025: 7 nowości, które rozpalają social media i pielęgnacyjne listy życzeń

trend alert