fot. http://alessandrazecchini.blogspot.com
Masz ochotę na wyrafinowaną słodkość do popołudniowej ice tea? Sorbet cytrynowy będzie wprost idealny – lekki, orzeźwiający, z minimum kalorii.
Przygotuj: 6 cytryn, skórkę startą z jednej cytryny, 6 łyżek cukru pudru, 50 ml wody
Obrane cytryny, skórkę otartą z jednej z nich oraz cukier dokładnie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Przełóż do pojemnika i zamrażaj przez 2 godziny.
Po upływie wskazanego czasu ponownie włóż masę do miksera, wlej 50 ml wody i miksuj przez 5 minut. Porcje nakładaj łyżką do lodów, np. do wydrążonych połówek cytryn i dekoruj listkami świeżej mięty.
Czego nie jeść podczas upałów? Unikaj tych 5 produktów, by nie przeciążyć organizmu latem
Jak nie kawa to co? Poznaj jej 8 zdrowych zamienników, które nie powodują „zjazdu kofeinowego”
Herbata lepsza niż ozempic? Kosztuje grosze, a przynosi korzyści dla całego organizmu
Marynarki na jesień 2025, które lansują czołowi projektanci. Oto fasony, które zdominują ulice
5 sygnałów, które mówią, że twoja skóra traci kolagen. Jak im zapobiegać?
Gdzie zjeść najlepsze lody w Warszawie? 7 miejsc, które trzeba odwiedzić
Filmy oparte na faktach Netflix: 7 doskonałych produkcji, które trzeba zobaczyć