Logotyp serwisu miumag.pl

Solo lady brunch: Urocze tosty z awokado podane z jajkami

Redakcja | Utworzono: 2022-03-25 | Zmodyfikowano: 2024-10-09

fot. iamafoodblog.com

 

Sekretem pysznego i eleganckiego śniadania jest jego prostota. Blogerka Stephanie La uwielbia łączyć azjatyckie pomysły z europejską tradycją, kreując receptuty zdrowe, sycące i niezwykle fotogeniczne. Jej pomysł na jajka na miękko z tostami z awokado sprawdzi się znakomicie w roli uroczego brunchu na miły początek dnia, kiedy gotujesz tylko dla siebie. Czas na solo lady brunch!

 

 

SKŁADNIKI

 

 

Dwa lub trzy duże jajka
Ulubione pieczywo w kromkach
Dobre, wysokiej jakości masło
Serek topiony, np. cheddar albo emmentaler
Dojrzałe, obrane i pokrojone na plasterki awokado
Sól i świeżo zmielony pieprz

 

fot. iamafoodblog.com

 

Przygotuj śniadaniową zastawę – kieliszki do jajek i porcelanowe łyżeczki. Ugotuj jajka na miękko, korzystając ze swojej sprawdzonej metody. Rozgrzej dużą patelnię i rozłóż na niej kilka kromek posmarowanych masłem po stronie stykającej się ze spodem. Na pieczywie rozsmaruj serek topiony, rozłóż plasterki awokado i przykryj kromką z dodatkową porcją serka.

 

 

Smaż tosty powoli z obu stron. Kiedy jajka będą

gotowe, przełóż je do kieliszków. Gorące tosty

pokrój na cienkie paseczki, które będziesz 

mogła maczać w gorącym żółtu.

 

Podawaj z solą i pieprzem. 

 

fot. iamafoodblog.com

 

Więcej brunchowych receptur znajdziesz wśród

naszych pomysłów na śniadanie.

WIDEO

viral

Zara – TOP 6 perfum na letnią randkę. Magia miłości ukryta w flakonie

trend alert