Logotyp serwisu miumag.pl

Serniczkowy torcik na zimno z Nutelli & ciasteczek Oreo

Redakcja | Utworzono: 2013-12-02 | Zmodyfikowano: 2024-10-09

Nutella and Oreo cheesecake, blogs.cotemaison.fr

To niestety oficjalne: jesień zawitała na dobre i to w swojej najbardziej nieprzyjemnej formie – pochmurne niebo, deszcz, kałuże…  Gdy aura nastraja depresyjnie, konieczne jest regularne poprawianie sobie sampoczucia czymś naprawde pysznym, słodkim i rozpustnym. 

 

Kremowy torcik z serniczkowym nadzieniem stworzony na bazie Nutelli i udekorowany ciasteczkami Oreo wydaje się wprost idealny!

 

Składniki: 

 

serek Philadelphia 250 g, Nutella 250 g, cukier puder 60 g, 3 lub 4 małe opakowania ciasteczek Oreo z kakaowym nadzieniem, 1/3 małej osełki masła

 

20 ciasteczek rozgnieć w misce na drobne kawałeczeki (zarówno część kruchą jak i kremowy środek). 

 

Przygotuj tortownicę o średnicy 20 cm i jej spód wyłóż masą z ciasteczek. Włóż do lodówki i zajmij się serowym kremem.

Nutella and Oreo cheesecake, blogs.cotemaison.fr

Serek Philadelphia zmiksuj z cukrem. Dodaj Nutellę i miksuj tak długo aż całość będzie naprawdę gładka i apetyczna. Wlej powstały krem do tortownicy ze schłodzonym ciasteczkowym spodem.

 

Na wierzchu udekoruj ciasteczkami – możesz ułożyć z nich serce albo po prostu nieregularnie powbijać. Schowaj do lodówki na przynajmniej 5 godzin. Po wyjęciu serniczek jest gotowy do jedzenia!

 

Wypróbuj także dwóch innych zimowych rozkoszy:

 

Rozgrzewający koktajl z Ear Grey na bazie ginu

 

Placuszki na słodko z jabłkami i cynamonem

WIDEO

viral

Zara – TOP 6 perfum na letnią randkę. Magia miłości ukryta w flakonie

trend alert