fot. sassy-kitchen.squarespace.com
Ich sekretem wcale nie jest ani baza z kremowego
serka, ani dobór warzyw, ale… ich właściwe pokrojenie.
Plasterki rzodkiewki powinny być cieniutkie jak
pergamin, a zielone drobiazgi wprost miniaturowe.
Właśnie dzięki temu całość jest aż tak apetyczna!
fot. sassy-kitchen.squarespace.com
SKŁADNIKI
4 opieczone kromki pieczywa
Ząbek czosnku
Serek kozi w temperaturze pokojowej
Pół łyżeczki skórki cytrynowej
Koperek i pietruszka
Kilka rzodkiewek, najlepiej arbuzowych
Sól i pieprz oraz odrobina ziół
Zacznij od nadania swoim tostom subtelnego
Obierz ząbek czosnku, przekrój go na pół i potrzyj nim
powierzchnię pieczywa: tak jakbyś wycierała
ołówek gumką. Odstaw chlebek i przygotuj serek.
fot. sassy-kitchen.squarespace.com
oraz skórką cytrynową.
Posmaruj nim pieczywo, a na wierzchu rozłóż
plasterki rzodkiewki oraz miniaturowe listki ziół.
Jeszcze tylko dopraw całość solą oraz pieprzem i gotowe!
fot. honestlyyum.com
Polecamy:
Bellini Popsicles: Koktajl z prosecco w wersji na lato
Czego nie jeść podczas upałów? Unikaj tych 5 produktów, by nie przeciążyć organizmu latem
Jak nie kawa to co? Poznaj jej 8 zdrowych zamienników, które nie powodują „zjazdu kofeinowego”
Herbata lepsza niż ozempic? Kosztuje grosze, a przynosi korzyści dla całego organizmu
Gdzie zjeść najlepsze lody w Warszawie? 7 miejsc, które trzeba odwiedzić
Filmy oparte na faktach Netflix: 7 doskonałych produkcji, które trzeba zobaczyć
Marynarki na jesień 2025, które lansują czołowi projektanci. Oto fasony, które zdominują ulice
5 sygnałów, które mówią, że twoja skóra traci kolagen. Jak im zapobiegać?