Logotyp serwisu miumag.pl

Czekoladowe babeczki z kremowym serkiem i serduszkami

Redakcja | Utworzono: 2016-04-17 | Zmodyfikowano: 2024-10-09

fot. iamafoodblog.com

 

Nie ma lepszego sposobu na chwilowe smutki niż odrobina czekolady. Nie ma lepszej metody celebrowania radości niż kęs autorskich słodyczy. Niedziela to wymarzony czas na zabawę w kuchni, a jeśli dotyczas stroniłaś od cukierniczych wypieków, oto przepis dla ciebie. Niezwykle prosty i ekspresowy, a zapewniający znakomite rezultaty

 


Składniki ciasta 

 

 

90 gramów mąki pszennej
Pół kubka cukru
Kakao – 2 duże łyżki i 2 małe łyżeczki
Odrobina proszku do pieczenia
Szczypta soli
Pół kubka zimnej wody
2 łyżki oleju roślinnego
Pół łyżki białego octu winnego
Łyżeczka ekstraktu waniliowego

 

fot. iamafoodblog.com

 

Składniki fillingu

 

 

60 g kremowego serka śmietankowego
40 gramów wiórków czekoladowych 

1 łyżka cukru
1 łyżka mleka

 


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Wyłóż blachę do pieczenia muffinków papierowymi foremkami. Przygotuj czekoladowe ciasto, mieszając wszystkie składniki z listy. W ten sam sposób przyrządź kremowy środek. Wypełnij każdą z foremek ciastem i dodaj po łyżeczce fillingu. Piecz przez 25 minut, a tuż przed podaniem romantycznie dekoruj, np. różowymi sercami cukrowymi.

 

fot. iamafoodblog.com

 

Więcej przepisów na efektowne słodkości

znajdziesz pod tagiem #DESERY

 

WIDEO

viral

Pedicure na 2025 rok: Najmodniejsze kolory, które pokochają twoje stopy

trend alert