fot. thefabguide.com
Przygotuj: jogurt naturalny, świeże maliny, jagody i borówki, kilka listków mięty, cukier trzcinowy i słodką brioszkę, np. z kawałkami żurawiny
Zacznij od zamrożenia jogurtu naturalnego w pojemniczku na kostki lodu. Owoce, kiedy tylko przyniesiesz je ze sklepu, włóż do lodówki.
Maliny, jagody i borówki, dobrze schłodzone, wrzuć do blendera wraz z częścią listków mięty i cukrem. Zacznij od niewielkiej ilości słodyczy, żeby później, jeśli uznasz to za stosowne, dosładzać swoje dzieło.
Wszystko dobrze zmiksuj, a później przetrzyj przez sitko, by miało idealnie gładką konsystencję.
Przelej do miseczek, do środka włóż jogurtowe kostki, udekoruj listkiem mięty. Podawaj ze świeżą brioszką.
Czego nie jeść podczas upałów? Unikaj tych 5 produktów, by nie przeciążyć organizmu latem
Jak nie kawa to co? Poznaj jej 8 zdrowych zamienników, które nie powodują „zjazdu kofeinowego”
Herbata lepsza niż ozempic? Kosztuje grosze, a przynosi korzyści dla całego organizmu
Gdzie zjeść najlepsze lody w Warszawie? 7 miejsc, które trzeba odwiedzić
5 sygnałów, które mówią, że twoja skóra traci kolagen. Jak im zapobiegać?
Marynarki na jesień 2025, które lansują czołowi projektanci. Oto fasony, które zdominują ulice
Filmy oparte na faktach Netflix: 7 doskonałych produkcji, które trzeba zobaczyć