27
11
2017
Food in VOGUE: Stylowe spotkanie mody i kuchni
Food in VOGUE
Wydawnictwo Abrams Book przygotowało prawdziwie apetyczną ucztę dla oczu.
W tym miesiącu do sprzedaży trafił premierowy album zatytułowany Food in VOGUE, na którego kartach znalazły się zdjęcia produktów spożywczych wyselekcjonowane wprost z legendarnej, modowej publikacji. Ponad 300 stron książki zdobi 200 smakowitych kadrów w nietypowy sposób prezentujących posiłki przefiltrowane przez wyobraźnię redakcji VOGUE'a.
Food in VOGUE
Publikacja powstała w ramach świętowania tegorocznej,
125. rocznicy amerykańskiej edycji magazynu.
Efekt to zaskakujące połączenie sztuki, kultury, mody i kuchni. Publikację dopełniają wybrane teksty ze stron pisma traktujące o jedzeniu, w tym eseje autorstwa krytyka kulinarnego Jeffrey'a Steingarten, zabawne anegdoty czy wywiady z topowymi szefami kuchni. Większość kulinarnych edytoriali zaprezentowanych w Food in VOGUE to efekt pracy legendarnego duetu: fotografa Irving'a Penn i Executive Fashion Editor Phyllis Posnick.
Album Food in VOGUE dostępny jest w sprzedaży od 15 listopada w cenie $75.