Logotyp serwisu miumag.pl

Lody z oliwą i solą – przepis z Tik Toka

Redakcja | Utworzono: 2024-01-09 | Zmodyfikowano: 2024-10-09

Spis treści


Lody z oliwą i solą – przepis Duy Lipy  
Lody z oliwą i solą – przepis  

Instagram @cooksillustrated

 

Każda z nas ma swój ulubiony cheat meal, który spożywa

pomiędzy posiłkami i każdorazowo sprawia on taką samą

przyjemność. To sposób na przemęczenie po ciężkim

dniu, poprawę humoru czy zwyczajne wieczorne

obżarstwo przy ulubionym filmie.  

 

Okazuje się, że każdą przekąskę da się przygotować w nieco

zdrowszym wydaniu. Zainspirowane ostatnią wypowiedzią

 Duy Lipy, przyglądamy się lodom waniliowym z oliwą i solą.

 

 

@jedaiixander #stitch with @Dua Lipa Fanpage @Dua Lipa KNOWS WHATS UP

 

 

Lody z oliwą i solą – przepis Duy Lipy  

 

 

Pod koniec roku Dua Lipa udzieliła wywiadu dla stacji BBC

Radio 1, w którym przyznała się, że nie jest fanką lodów – tak,

nawet tych włoskich i pysznych, wykonywanych rzemieślniczo.  

 

 

Dodała jednak po chwili, że jej ulubionym przysmakiem na ciężkie dni po godzinach spędzonych w studiu nagraniowym lub sali ćwiczeń są lody waniliowe polane oliwą z oliwek i posypane świeżo mieloną, gruboziarnistą solą morską.  

 

 

Piosenkarka z uśmiechem na ustach opowiadała o szybkim w 

przygotowaniu przepisie i potwierdziła, że wszystkim którym 

pokazała magiczną recepturę. W czym więc tkwi sekret?

  

Instagram @jemerced

 

Lody z oliwą i solą – przepis  

 

 

Przepis jest tak prosty i banalny jak w opisie przygotowanym przez Duę Lipę. Potrzebne ci będą zwykłe lody waniliowe, oliwa z oliwek dobrej jakości oraz sól morska. Do miseczki przekładasz jedną lub maksymalnie dwie (pamiętajmy o zdrowym rozsądku!) gałki lodów, a następnie całość polewasz obficie oliwą. Następnie dodajesz sól i voila!  

 

 

Mimo że to deser składający się z lodów, może mieć

prozdrowotne właściwości dla naszego organizmu – dlaczego?  

 

 

Oliwa z oliwek jest bogata w witaminy A, E, D oraz K. Wpływa pozytywnie przy chorobach miażdżycy, jelita grubego oraz przy zaparciach, a także zapobiega tworzeniu się wolnych rodników. Wspaniale oczyszcza i reguluje procesy trawienia, dodatkowo spowalnia procesy starzenia.

 

 

Jeśli więc hamowałaś się przed zjedzeniem gałki lodów ze 

względów zdrowotnych, oliwa z oliwek dodana do tego deseru

może pomóc ci walczyć z nieprzyjemnymi gastrycznymi

problemami, a także sprawić, że będziesz lepiej się czuła

po zjedzeniu czegoś słodkiego.

 

Instagram @annaastrup

 

WIDEO

viral

Pedicure na 2025 rok: Najmodniejsze kolory, które pokochają twoje stopy

trend alert