Logotyp serwisu miumag.pl

Zupa arbuzowa – lekkie & eleganckie menu na upały (Yummy!)

Redakcja | Utworzono: 2013-06-18 | Zmodyfikowano: 2024-10-09

Czas przygotowania lekkiej i orzeźwiającej zupy z arbuza to zaledwie 20 minut, ale jeśli spodziewasz się gości, pamiętaj, że danie musi odstać w lodówce przynajmniej 2 godziny przed podaniem – nie zostawiaj więc przygotowań na ostatnią chwilę!

 

Będziesz potrzebowała: 1 kg arbuza (miąższu), 2 limonki, kilka gałązek bazylii, pół szklanki słodkiego wina czerwonego oraz 50 ml syropu z cukru trzcinowego

 

Miąższ z arbuza pokrój w kostkę, oczyść z pestek, wymieszaj z winem, syropem i sokiem z jednej z limonek. 

 

Wszystko przelej do wazy, dodaj posiekane listki świeżej bazylii, przykryj folią i wstaw do lodówki na dwie godziny.

 

Podawaj udekorowane plasterkami limonki oraz listkiem bazylii.

 

 

WIDEO

viral

Notox prasuje zmarszczki bez igieł. Rewolucyjna pielęgnacja zastąpi botoks?

trend alert