03
07
2018
Musujące koktajle z rabarbaru i malin słodzone miodem
fot. golubkakitchen.com
Masz już dosyć lemoniady? Świetnie to rozumiemy i właśnie dla tego początek lata zamierzamy uczcić koktajlem rabarbarowo-malinowym z dodatkiem miodu i tzw. ginger ale, czyli wody z bąbelkami o smaku imbiru. Pyszne i proste do zrobienia na szybko każdego dnia!
SKŁADNIKI
Świeży rabarbar pokrojony na kawałki
Maliny - tyle, ile lubisz
Ziarenka z laski wanilii
2 szklanki wody
Ulubiony miód
Ginger ale, czyli woda z bąbelkami o smaku imbiru
fot. golubkakitchen.com
Do rondelka włóż rabarbar, maliny, wanilię i zalej wodą. Gotuj przez 30 minut aż rabarbar będzie zupełnie miękki. Gotową mieszankę przetrzyj przez sitko, tak aby uzyskać gładki sok.
Resztek się pozbądź. Rozlej esencję do szklanek, dodaj miód i uzupełnij ginger ale oraz lodem. Pij natychmiast, koniecznie przez kolorowe słomki!