27
01
2017
Popcorn z ciemną czekoladą i rozmarynem #movie #night
whatscookinggoodlooking.com
Weekend to idealny czas, by nadrobić filmowe zaległości przed tegorocznymi Oscarami! Przepis na pyszny seans? Chrupiąca kukurydza z gorzką czekoladą i solą rozmarynową, zapas chusteczek do ocierania łez, dobre towarzystwo... PLAY!
Składniki:
Oliwa
Kukurydza do prażenia
Migdały
Pestki dyni
Ciemna czekolada
Sól morska
Kilka gałązek świeżego rozmarynu
whatscookinggoodlooking.com
Na początek przygotuj sól rozmarynową. W tym celu wsyp oba składniki do moździerza i zmiel na drobno. Teraz przystąp do szykowania kukurydzy oraz dodatków. Migdały i pestki dyni upraż na suchej patelni - wystarczy dosłownie chwila, by stały się apetycznie chrupiące.
Popcorn zrób tak, jak zwykle. Na dno garnka wlej oliwę, wsyp ziarenka, ustaw na rozgrzanej kuchni pod przykryciem i czekaj aż rozpocznie się eksplozja.
whatscookinggoodlooking.com
Nad parą rozpuść czekoladę w miseczce. Kiedy będzie płynna, skrop nią kukurydzę, a następnie oprósz solą rozmarynową. Przełóż porcje do miseczek i udekoruj gałązkami ziół. Miłego seansu!
Więcej przepisów na słodkości znajdziecie pod hasłem #DESERY